Učešće Centra na webinarima

Podelite:

Srpsko-ruski humanitarni centar je u toku nedelje učestvovao na dva događaja, koja su se održala u režimu video-konferencije.

Naime, dana 16. marta održan je okrugli sto na temu: „Pravni odnosi u društvu u postpandemijskom periodu: interakcija države i institucija civilnog društva“ u organizaciji Nacionalnog istraživačkog instituta za javno zdravlje imena N.A. Semaško. Na forumu se diskutovalo o pitanjima interakcije države i institucija civilnog društva o poštovanju ljudskih prava u trenutnoj situaciji. Specijalisti Centra upoznali su auditorijum sa epidemiološkom situacijom u Srbiji, podelili svoja iskustva rada u uslovima pandemije COVID-19 na Balkanu.

Takođe, predstavnici Centra su 17. marta učestvovali na XXXI Međunarodnoj naučno-praktičnoj konferenciji „Prevencija. Spasavanje. Pomoć“ u sekciji „Novi pristupi obuke stanovništva u oblasti zaštite od vanrednih situacija“. Onlajn konferenciju održala je Akademija civilne zaštite Ministarstva za vanredne situacije Rusije na kojoj su razmatrani aktuelni pristupi organizacije učenja na daljinu, uključujući obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih službi.