Međunarodni webinar u Centru

Podelite:

Prvog marta, na Dan civilne odbrane, u Rusko-srpskom humanitarnom centru održan je međunarodni vebinar na temu: "Stvarna pitanja obuke, vatrogasnih i spasilačkih operacija tokom pandemije COVID-19."

U vebinaru su učestvovali predstavnici relevantnih ministarstava i organizacija Rusije, Srbije, Italije, MOGO-a i ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Rukovodstvo Centra održalo je dobrodošao govor učesnicima, a potom je šef radne grupe održao prezentaciju, koja je govorila o radu Centra u kontekstu pandemije.

Predstavnici italijanskog Odeljenja civilne zaštite opisali su svoje iskustvo u novoj realnosti, jer je Italija prva u Evropi koja je iskusila smrtonosne efekte koronavirusa, zatvorila svoje granice i uvela stroge restriktivne mere.

Tokom četvoročasovnog vebinara, 26 učesnika razgovaralo je o specifičnostima rada specijalizovanih spasilačkih službi na reagovanju i sprečavanju vanrednih situacija u svetlu pandemije, kao i o organizaciji procesa obuke na daljinu, korišćenju informaciono-telekomunikacionih tehnologija u razvoju novih vidova obuke, korišćenju specijalizovanog softvera za završne ispite.