Посета медицинским установама у Руској Федерацији

Podelite:

У периоду од 25. до 29. јуна у организацији Српско-руског хуманитарног центра реализована је посета 6 представника (високих руководилаца) здравствене струке Министарства унутрашњих послова и других руководилаца медицинских установа Министарства здравља Републике Србије медицинским установама у Руској Федерацији.

Током боравка у Москви одржане су посете и састанци са руководством Центра за хитну психолошку помоћ МЧС Русије, Управом за медицинско-психолошко обезбеђење МЧС Русије, на којима се разговарало о организовању рада психолошке службе МЧС Русије у циљу очувања и обнављања менталног здравља припадника тимова.

Такође је одржана посета Сверуском центру за хитну и радијациону медицину (ВЦЕРМ) у Санкт Петербургу и Санктпетербуршком универзитету државне противпожарне службе МЧС Русије.

На позив начелника Санктпетербуршког универзитета,  генерала-потпуковника унутрашње службе, Богдана Гавкаљука, делегација из Србије је узела учешће на свечаности поводом успешног завршетка школовања кадета Санктпетербуршког универзитета ДПС МЧС Русије.