25. априла 2022. године Српско-руски хуманитарни центар обележио је 10 година постојања и рада

Podelite:

За 10 година постојања у организацији Центра обучено је око 3000 припадника служби за реаговање у ванредним ситуацијама из земаља балканског региона. Припадници Центра учествовали су у отклањању великог броја ванредних ситуација природног и техногеног карактера, пружана је помоћ приликом формирања привремених кампова за смештај миграната током мигрантске кризе као и у борби против ширења вируса COVID-19.

Јубилеј су честитали чланови Управног одбора СРХЦ, Амбасада Руске Федерације у Србији, ICDO, високообразоване институције МЧС Русије, МУП Републике Србије.

Данас се Центар може похвалити стручним кадровима, наставно-тренажним комплексима, специјализованим учионицама и тренажерима, који дају могућност да се одржавају различита предавања, обуке и тренинзи у области превенције и отклањања ванредних ситуација. У складишту Центра се налази опрема и техника неопходна за пружање благовремене помоћи људима у несрећи.

Првих 10 година показују да је СРХЦ јединствен наставно-логистички Центар на Балкану и да ће такав бити и у наредном периоду.