Omladina Srbije i RSGC – Soko Bagna

Podelite:

Omladina Srbije i RSGC – Soko Bagna

Dana 10. juna 2019. godine, u predgrađu Soko Banije, sela Trubarovac, veliko otvaranje Omladinskog sportsko-obrazovnog kampa (Kamp) zajedno su organizovali Uprava Soko Bagna, Sindikat planinskog turizma Srbije i Rusko-srpski humanitarni centar. Kamp je otvorio Vladimir Milovanović, zamenik predsednika zajednice Soko-Banija.

Dvadeset petoro dece ostaće u kampu do 16. RSPCA je sa svoje strane obezbedila šatore, krevete i ćebad.

Aktivisti Unije napravili su bogat i zanimljiv sportsko-edukativni program, a mali učesnici, boravak u ovom kampu, koji se nalazi u živopisnom delu u blizini Bovanskog jezera, uče mnogo o životu u terenskom kampu, pešačenju po planinama, pružanju prve pomoći.

RSGC, na zahtev Sindikata planinskog turizma Srbije i u saradnji sa administracijom grada Soko Bagna, razumevajući značaj obrazovanja patriotizma i ljubavi prema rodnoj zemlji, učestvuje u organizaciji ovakvih dažbina već drugu godinu.

Veoma ceneći ulogu ovog aspekta u životima mladih ljudi, rukovodstvo RSGC, zajedno sa rešavanjem zadataka centra na profilu, planira da nastavi da radi sa mladom generacijom zemlje, zajedno sa različitim nacionalnim volonterskim strukturama.