RUSKO-SRPSKI HUMANITARNI CENTAR NA KONFERENCIJI MOGO

Podelite:

RUSKO-SRPSKI HUMANITARNI CENTAR NA KONFERENCIJI MOGO

Četvrta Međunarodna konferencija lidera civilne odbrane zemalja članica MOG održana je u Abu Dabiju (UAE) od 10. do 12. decembra. Takvi forumi su efikasan alat za razvoj novih metoda učenja, procenu tekućih programa obuke i razmenu iskustava. Da bi se ti ciljevi ostvarili, članstvo u Konferenciji može biti prošireno i uključeni su i povezani članovi MOGO sa obiljem profesionalnih veština i znanja. U Rusiji, takve strukture su Akademija civilne zaštite, St. Petersburg University of the State Fire Service, the Academy of State Fire Service.

Na konferenciji su učestvovali lideri Centra A.V. Mamčenkov i B. Kostić.

RSGC je 2017. godine ušao u sistem obuke IGO, dobio status "MOGO Trening centra", stvorio na svojoj osnovi logističku osnovu za obuku i obuku osoblja hitnih službi raznih država, stalno radeći na njegovom usavršavanje. Tako je RSGK interesantan za MOGO u smislu svojih potencijalnih mogućnosti "obuke", kao i lokacije na svim Balkanu, samo su dve zemlje članice MOGO – Srbija i Bosna i Hercegovina.

Glavna tema dnevnog reda Konferencije bila je da se razgovara o planu obuke i obuke profesionalaca za hitne službe iz zemalja MOGO 2020. godine i da se razviju efikasni načini za njegovu primenu.

Kako bi podelili svoje iskustvo i učili iz razvoja situacije u drugim zemljama, delegati Konferencije posetili su Nacionalnu akademiju civilne zaštite Ujedinjenih Arapskih Emirata, upoznati se sa njenom obukom i materijalnom bazom, i prisustvovali složenim praktičnim vežbama koje su izvodili njeni kadeti.

U završnoj izjavi Konferencije, svi učesnici su izrazili potrebu da se nastavi i revitalizuje proces učenja koji organizuje i sprovodi MOGO, jedina relevantna međunarodna struktura.