Sastanak sa gradonačelnikom Niša

Podelite:

Sastanak sa gradonačelnikom Niše

3. novembra, sastanak Andreja Mamčenkova, ko-direktora RSGC-a, i gđice. Dragana Sotirowski, izabrana gradonačelnica Niša, imala je smisla i održavala se na pozitivan način: više od 8 godina Centar aktivno sarađuje sa specijalizovanim organizacijama i, naravno, učestvuje u kulturnom, sportskom i obrazovnom životu grada.

Gрice. Sotirowski planira da osnuje centar za hitne operacije u gradu i ceni znanje i veštine ruskih specijalista. "U Nišu ne postoji centar za hitne operacije i očekujemo savete RSGC u ovoj oblasti", rekao je načelnik tog grada. Gрice. Sotirowski je govorio o ideji formiranja operativnog tima sa studentima Fakulteta za bezbednost na radu Univerziteta u Nišu, slično onom sa kojim su se predstavnici niškog grada sastali tokom osvežavajućih kurseva Na Univerzitetu za vanredne situacije u Sentu. Petersburg.

Andrej Mamčenkov, ko-direktor Rusko-srpskog humanitarnog centra, naglasio je značaj predviđanja potencijalnih opasnosti i blagovremene pripreme za reagovanje u vanrednim situacijama. On je pomenuo i da su ciljevi i ciljevi RSGC izuzetno humanitarne prirode i potvrdio spremnost Centra da gradu pruži svu neophodnu pomoć u pripremi radne grupe grada i obuci na osnovu Centra.