Učešće na trećoj osnovnoj bezbednosnoj obuci za studente Beograda i drugih univerziteta

Podelite:

Učešće na trećoj osnovnoj bezbednosnoj obuci za studente Beograda i drugih univerziteta

Jedan od statutarnih zadataka Centra je edukacija mladih ljudi.

Tokom osam godina rada Centra u Srbiji, među kolegama su se pojavili mnogi prijatelji, uključujući i one koji se bave specijalizovanim usavršavanje – profesore i fakultete univerziteta u Beogradu i Nišu. Zaključeni su sporazumi o saradnji sa obrazovnim institucijama, u kojima ruski službenici doprinose obuci nacionalnog osoblja zemlje – vođenju teorijske i praktične nastave koristeći bogata praktična dešavanja Ministarstva za vanredne situacije Rusije i njihovo lično iskustvo.

U okviru ovog rada Naučno-stručno društvo za upravljanje vanrednim rizicima, u saradnji sa Fakultetom za bezbednost Univerziteta u Beogradu, sprovelo je treću osnovnu obuku za bezbednost i spasavanje u klisuri, Rezervat Ovčar-Kablar, koji je idealno pogodan i za osnovne obuke i kurseve topografije, opstanak u prirodnom okruženju, planinarenje i spasavanje na planini. na vodi, i druge važne discipline.

Na poziv predsednika društva, zamenika ko-direktora Centra, spasioca međunarodne klase Olega Ganijeva održao je čas za učesnike kampa za obuku. U diskusiji su korišćeni primeri iz operacija koje su izveli spasioci jedinice Centrospas. Pored toga, aktivnosti Centra i njegov doprinos razvoju srpskih vatrogasno-spasilačkih snaga takođe su opisani.