Poseta niškoj delegaciji Ambasade Ruske Federacije

Podelite:

Poseta niškoj delegaciji Ambasade Ruske Federacije

Povodom 75. godišnjice Parade pobede u Drugom svetskom ratu, grad Niš posetio je visoko rangiranu delegaciju Ambasade Ruske Federacije na čelu sa ambasadorom njegove ekselencije A.A. Botan-Karčenkom.

Tokom posete u ponedeljak, 22. juna, Ruski srpski humanitarni centar prvi put su posetili vojni ataše, general-major A. I. Sinčenko, i zamenik vojnog atašea, pukovnik V. V. Bajkov, u pratnji prvog sekretara Ambasade V. N. Alikina. Lideri Centra prikazali su predstavnicima Ambasade filmove o događajima, upoznali ih sa bazom logistike i obuke RSGC, potvrđujući status RSGC kao Međunarodnog centra za obuku Međunarodne organizacije civilne odbrane, kao i dostupnost kapaciteta za dalji razvoj Centra. Zatim, u organizaciji grada Niše, na trgu kralja Milana, u znak sećanja na dan nemačkog napada na Sovjetski Savez 1941. godine, prikazana je svetlosna instalacija "Pozivi iz domovine", uz pesmu "Sveti rat".

Radni sastanak ruske delegacije sa administracijom grada Niša održan je 23. juna u prisustvu direkcije RSGC u prisustvu direkcije RSGC. U izjavi medijima, ruski ambasador A.A. Bočan-Karčenko zahvalio se gradu na pomoći koju pruža RSGC-u, naglašavajući da će Centar, sa svoje strane, uvek biti spreman da pruži humanitarnu pomoć, sprovede obuku i obuku i podeli svoje iskustvo.

U okviru zvanične posete otvorena je tematska izložba materijala posvećenih našoj zajedničkoj pobedi nad fašizmom, održana je ceremonija polaganja venaca kod spomenika palim sovjetskim vojnicima i zarobljenicima nacističkog koncentracionog logora Crveni krst, a održan je i obilazak kulturno-istorijskih lokacija grada Niše.

Poseta je završena koncertom sovjetskih pesama iz Drugog svetskog rata u Domu oficira i pozdravom povodom obeležavanja 75 godina od Velike pobede.