POSETA RSCS DIPLOMCIMA MINISTARSTVA ODBRANE SRBIJE. 22. oktobra 2019.

Podelite:

POSETA RSCS DIPLOMCIMA MINISTARSTVA ODBRANE SRBIJE. 22. oktobra 2019.

U skladu sa planom obuke kadeta operativnih tokova Ministarstva odbrane Srbije, sekretarijatu RSGC-a upućen je zahtev o mogućnosti posete Centra od strane kadeta i upoznavanja sa istorijom osnivanja, humanitarnim zadacima, saradnjom sa relevantnim strukturama Srbije i drugih balkanskih država , kao i izglede za razvoj.

Poseta je održana 22. oktobra, tokom koje su direktor RSGC A.V. Mamčenkov i drugo osoblje Centra održali brifing, upoznati se sa trening i logističkom bazom Centra, demonstrirali rad multifunkcionalnog simulatora "Šturm".

Na kraju posete, viša grupa je, u ime svih svojih učesnika, izrazila zahvalnost Rusko-srpskom humanitarnom centru za rad koji sprovodi Centar za pomoć Sektoru za vanredne situacije Srbije i specijalizovanim službama za vanredne situacije drugih balkanskih država i usmerenim na rešavanje stvarnih, istinski humanitarnih problema.

Treba dodati da je Rusko-srpski humanitarni centar otvoren za sve aktere i organizacije. Među već održanim posetama su predstavnici medija, diplomata, osoblja međunarodnih institucija kao što je UNHCR, predstavnici brojnih volonterskih struktura Srbije i drugih balkanskih zemalja, školarci i studenti, za koje su posebno organizovane otvorene kuće.