Пружање помоћи током ванредних ситуација општинама на југу Србије

Podelite:

Као последица  обилних ледених киша и снежних падавина становништво у општини Лесковац  остало је без редовног снабдевања електричном енергијом услед оштећења на електричној мрежи и стубовима. На основу обраћања Градске управе града Лесковца Центар је у циљу пружања помоћи 15. јануара предао на привремено коришћење агрегат од 120 kW.

Након обраћања команданта Штаба за ванредне ситуације општине Сврљиг 20. јануара оперативна група Центра је предала 4 агрегата, где је више од 200 породица у 10 села остало без електричне енергије услед кидања електричних водова и стубова.

Дана 21. јануара, агрегат од 120 kW  предат је и општини Лебане, која је затражила помоћ од Центра у виду агрегата због неповољне ситуације у планинском делу подручја општине.

Суседној општини Медвеђа су након обраћања команданта Штаба за ванредне ситуације 23. јануара предата још 2 агрегата од 10 kW. Уз њихову помоћ два планинска села су снабдевена електричном енергијом.

Српско-руски хуманитарни центар наставља да прати ситуацију и спреман је да пружи помоћ и реагује на основу потреба и захтева Сектора за ванредне ситуације и Штабова угрожених општина.