СРХЦ на оперативно-тактичкој вежби „Систем 2021“

Podelite:

Српско-руски хуманитарни центар је по позиву Сектора за ванредне ситуације МУП Републике Србије учествовао у оперативно-тактичкој вежби „Систем 2021“, која је изведена 5. новембра на 50 локација у 24 града и 26 општина у Србији. Вежбе су изведене по налогу председника Републике Србије А. Вучића под руководством начелника Републичког штаба за ванредне ситуације – министра унутрашњих послова Републике Србије А. Вулина.

У вежби је учествовало 8.000 људи – припадника Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, Ватрогасног савеза Србије, Војске Србије, Горске службе спасавања, Црвеног крста, субјеката и снага јединица локалне самоуправе, водопривредних предузећа, посебних организација као и припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

На реци Дрини код Лознице у вежби спасавања и евакуације становништва од поплава учествовало је 4 припадника Центра са чамцима и теренским возилом, док су на три локације у граду Нишу, у складу са концептом вежбе, снагама Центра формирани прихватни кампови за угрожено становништво.