Центар наставља са радом на јачању научне сарадње са земљама балканског региона

Podelite:

Од 20. до 21. јула 2023. године запослени СРХЦ активно су учествовали на Међународној конференцији „International Conference on Transboundary Erosion and Watershed Pollution“ са рефератима на теме „Методологија праћења ризика од урушавања аутопутева, зграда и објеката услед ерозије земљишта“ и „Геоквалиметријски и картографски модели нивоа ерозивно-еколошке опасности сливова“, а која се одржала у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду.

Председник Географског факултета Московског државног универзитета по имену М.В.Ломоносов, први потпредседник Руског географског друштва академик Н.С. Касимов, који је присуствовао конференцији, пожелео је СРХЦ велики успех и високо оценио реферате о практичној примени научних достигнућа у раду Министарства за ванредне ситуације Русије.

Проректор Универзитета у Београду, Р. Ристић говорио је о активној сарадњи са СРХЦ претходних година и изразио жељу да поново посети СРХЦ у септембру како би са кодиректорима разговарао о могућности обнављања сарадње.

„На маргинама“ конференције одржани су састанци са српским и страним стручњацима.