Честитка министра за ванредне ситуације Русије поводом Дана победе

Podelite:

Поштоване колеге, драги ветерани!

Примите моје најискреније честитке поводом овог великог празника – Срећан Дан победе!

  1. маја одајемо пошту подвигу наших војника и домобранаца – онима који су дали своје животе зарад мира на земљи.

Велики Отаџбински рат је постао тест за цео совјетски народ. Његова непоколебљива чврстина, јунаштво, и оданост победили су непријатеља и заштитили нас од фашизма. Ватрогасци и припадници ПВО су били штит који је бранио од непријатељских војних авиона становништво и стратешки важне објекте.

Наша генерација има херојски пример наших очева и дедова-ослободилаца.

Дугујемо њима живот. Наша је дужност да памтимо и преносимо са генерације на генерацију подвиг великог народа. Потомци имају огромну одговорност – бранити отаџбину и интересе наше државе.

До сада, деминери МЧС Русије отклања одјеке рата. Гранате и ваздушне бомбе на местима жестоких борби – то је тиха лекција историје за цело човечанство. Данас ватрогасци-спасиоци раде у најтежим условима на територији Доњецке и Луганске народне републике, Херсонске и Запорошке области врше тешку службу. То је

тешко и страшно, али наши борци храбро извршавају задаци.

На овај значајан дан желим свима добро здравље, добро расположење, благостање и мирно небо изнад главе! Нека Велика Победа испуни душе вером у неисцрпну снагу нашег многонационалног народа и инспирише да служимо Отаџбини.

Александар Куренков, Министарство за цивилну одбрану, ванредне ситуације и отклањање последица природних катастрофа