Balkanski kadeti u Moskvi

Podelite:

Balkanski kadeti u Moskvi (18-22.11.2019).

Još jedan etan obuke prilaže se kraju 2019. godine, u organizaciji Rusko-srpskog humanitarnog centra u visokoškolskim ustanovama Ministarstva za vanredne situacije Rusije za zaposlene u hitnim službama balkanskih država.

Inspektori za bezbednost vatrogasaca iz Republike Srbije, 2 oficira i 3 oficira iz Bosne i Hercegovine, učestvovali su na kursevima obuke održanim na Akademiji civilne vatrogasne službe u Moskvi u periodu između 18.

Sumirajući rezultate obuke specijalista balkanskih država na univerzitetima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, želeo bih da konteresujem neumoljivo interesovanje relevantnih balkanskih agencija za studiranje u Rusiji, gde se upoznaju sa najmodernijim specijalizovanim dešavanjima ruskih specijalista, a proces obuke odvija se na osnovu jedinstvenih metoda i tehnologija. Dakle, ako je u 2015. godini broj obučenih kadeta iz zemalja jugoistočne Evrope bio 111 ljudi, ove godine će ovaj broj biti 159 ljudi.

Planirani broj balkanskih specijalista koji će se do kraja 2019. godine obučavati u Ministarstvu za vanredne situacije Rusije – 132 zaposlena iz Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, 18 iz Odeljenja za spasavanje i Republičke civilne zaštite Bosne i Hercegovine, 9 iz Odeljenja za spasavanje i bezbednost Severne Makedonije.