JOŠ JEDNOM O VEŽBAMA "SRBIJA- 19"

Podelite:

JOŠ JEDNOM O VEŽBAMA "SRBIJA- 19"

Pre tri nedelje uspešno su završene međunarodne vežbe "SRBIJA-19" u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

Poslednjeg dana, vođe vežbi primetile su sve učesnike – spasioce i vatrogasce, koji su direktno realizali program i scenario ove jedinstvene manifestacije za Balkan.

Savršeno izvedene vežbe bile su savršeno pripremljene i obezbeđene – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je za kratko vreme uspelo da uspešno reši najsloženija pitanja o logistici, ministarstvo za vanredne situacije Rusije organizovalo je i isporučilo srbiji kadrove i opremu.

Komunikacija je bila jedna od najtežih oblasti rada kako bi se osigurale vežbe. Rad ruskih i srpskih specijalista u ovoj oblasti omogućio je posmatranje vežbi u zemljama CIS-a, Ženevi, Briselu, Bliskom istoku i Kubi.

Rukovodstvo Ruskog srpskog humanitarnog centra, u ime rukovodstva vežbe, u ime svih kadrova Centra izrazilo je iskrenu zahvalnost svima koji učestvuju u pripremi i vođenju vežbi srpskih kolega, tehničara, oficira za vezu, programera, onih koje nismo videli na ekranima, ali zahvaljujući radu na kojima je svet mogao da gleda dešavanja u Nišu , Prokupa i na Bovanskom jezeru!

Centar je 23. jula bio domaćin svečanog događaja na koji su ti ljudi pozvani. Direktor Centra V. Gulevič i drugi govornici izrazili su zahvalnost na doprinosu našem zajedničkom cilju i uručili im komemorativne znake RSGC