Međunarodni webinar

Podelite:

Međunarodni webinar

U Akademiji civilne zaštite Ministarstva za vanredne situacije Rusije (AGS) 24. novembra održan je međunarodni vebinar na temu "Stvarna pitanja projektovanja, razvoja i primene informacionih sistema u oblasti zaštite u vanrednim situacijama". Centar i Akademija imaju višegodišnje uspešno iskustvo saradnje. Od 2015. godine grupe balkanskih specijalista išle su na osvežavajuće kurseve u AGG. U 2017. godini u RSGC-u je otvoreno predstavništvo Akademije.

Vebinaru su prisustvovali šefovi i osoblje RSGC- a. Ko-direktor centra Andrej Mamčenkov predstavio je izveštaj na temu: "Stvaranje Centra za vanredna predviđanja i simulacije na osnovu RSGC- a, izgledi za razvoj u okviru jedinstvenog srpskog sistema reagovanja", u skladu sa Planom razvoja RSGC.

Izgradnjom specijalizovanih modela i scenarija razvoja vanrednih situacija donose se pravovremeno ispravne odluke o reagovanju, koje zauzvrat ubrzavaju i olakšavaju celokupan sistem upravljanja vanrednim situacijama, unapređenje bezbednosti građana.

MTC od 2014. godine vodi bazu Rusko-srpskog humanitarnog centra u saradnji sa partnerima iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Ministarstva za vanredne situacije Rusije, MOGO-a i drugih struktura.