PARAGLAJDING – NIŠ – 28.07 – 03.08.19

Podelite:

PARAGLAJDING-NISH-28.07-03.08.19

Spasioci i sport

Letnji period nije samo letnji raspust – "godina odmora" već i za osoblje RSGC – priprema se za završetak trenažne 2019. godine i sa ovim aktivnim učešćem Centra i njegovih resursa u radu sa dobrovoljnim strukturama Srbije na organizovanju i vođenju manifestacija sportsko-edukativne prirode – kampova, takmičenja , regate. RSGC pruža sve vrste pomoći volonterskim organizacijama – šatorima, opremi za kampovanje, opremi, učešću njihovih spasilaca.

Leto je sezona za sportiste koji su strastveni u pogledu paraglajdinga, zanimljivog, ali ne i bezbednog sporta koji zahteva pažljivu pripremu. Od 29. jula do 4. avgusta održana su takmičenja u okolini Niše, a potom – na Kopaonici, uKuplju i Vršcu.

Spasilački tim Srbije (CSU) i Planinska služba spasavanja (GSS) obezbeđuju bezbednost takvih takmičenja i RSPCA je njihov partner. Sada se u Nišu održavaju međunarodna takmičenja na kojima učestvuju 164 pilota iz 20 zemalja. Teško neravni tereni, klisure, planine i šume, izazivaju posebnu pažnju na razvoj bezbednosnih mera. RSGC obezbeđuje niva automobil, osoblje Centra, opremu, komunikacionu opremu i još mnogo toga što može biti neophodno u organizovanju i održavanju takmičenja.

Takmičenje u Nišu je bilo uspešno, bez povreda i povreda. Svi učesnici imaće najlepše uspomene na srpsko gostoprimstvo, divnu prirodu. Na manifestaciji na kraju takmičenja svi njeni učesnici izrazili su zahvalnost lokalnim organizacijama koje su obezbedile održavanje tako velikog međunarodnog događaja.