Spasioci srpskoj deci

Podelite:

Spasioci srpskoj deci

Centar nastavlja da radi sa mlađom generacijom, razmenjujujući znanja i iskustva kroz časove. Posebno je škola Kosta Abrašević u Resniku, predgrađu Beograda, održala vežbe evakuacije, a organizovala je i nastavu – izviđača odreda majora Dragutina Gavriloviča, zaposlenih u Rusko-srpskom humanitarnom centru i lokalne jedinice Crvenog krsta Srbije.

Glavno pitanje časa je evakuacija učenika iz škole u slučaju nužde. Zvono je alarm! Deca napuštaju zgradu – na letovima nastavnika stepenica ili izviđača organizuju pokret po planu nastave. Prema scenariju, nekoliko dece je bilo blokirano na drugom spratu i evakuisani su od strane spasilaca uz pomoć opreme za penjanje i spuštanja konopca. A u dvorištu sa "žrtvama" rade medicinari – specijalisti Crvenog krsta i volonteri među izviđačima.

Nakon toga, lekcija o uvođenju školaraca sa opremom za uštedu od požara RSGC, praksa – samostalni rad sa protivpožarnim aparatima!

Vežbe su bile zadovoljne svima – i organizatorima, i što je najvažnije – školarcima, za koje se proces učenja pretvorio u zanimljiv i informativan događaj!